SEVEREK DİNLEDİĞİM MÜZİSYENLER

Severek dinlediğim, özenle biriktirdiğim en sevilen müzisyenleri sizlerle de paylaşmak istedim. Her ne kadar müzik anlayışımda ruh halim kadar değişik ve karmaşık ta olsa, ben bugün sizlere yıllardır değişmeyenlerimden bahsedeceğim...

Listenin ilk iki sırasındaki isim olan Redd ve Coldplay grubu benim daha çıktıkları ilk günden beri takip ettiğim en favori gruplarımdandır. Ve inşallah ikisini de bir gün sahnede izlemeden ölmeyeceğim..

REDD


Redd hem bu listedeki hem de genel müzik zevkimde ki en sevdiği müzik grubu. 2005 yılında' Mutlu olmak için' adlı klipleriyle tanıdığım, sadece müzik değil, yaşam tarzları ve ideolojileriyle de bana ışık olan Redd grubunun en sevdiğim şarkısı diye bir şey yok mesela. 

Ayırt edemeyeceğim kadar güzel şarkılara imza atan grubun her albümünü ve her şarkısını istisnasız dinledim ve gerçekten hepsinide ayrı ayrı çok seviyorum.

COLDPLAY


Müzik anlayışını Redd grubuna çok benzeterek keşfettiğim ve dinlemekten gerçekten büyük zevk duyduğum Coldplay grubunu ilk olarak 'Yellow' şarkısıyla tanımıştım. O gün bugündür de tüm albümlerini ve şarkılarını kaçırmadan dinlemeye özen gösteriyorum. Umarım sizde bir an önce keşfedip, o güzel şarkılarından nasiplenirsiniz.

AMY WİNEHOUSE


Ve en sevdiğim kadın, İçli köfte sesli Amy..

Bu dünyadan çok erken çekip gitmesi beni gerçekten çok ama çok üzmüştü. Güçlü sesinin yanı sıra hayat hikayesi de beni oldukça etkileyen Amy'in hayatını anlatan kitap ve belgeselleri de mutlaka edinmelisiniz. 

Onu sadece bir kadın müzisyen olarak değil, onu hayata baş kaldıran güçlü bir kadın olarak ta hatırlayacağım..

THE BEATLES


The Beatles grubuyla ilk kez lise birinci sınıfta iken İngilizce öğretmenimiz sayesinde tanışmıştım. 'Yesterday' şarkısıyla gönlümü fetheden Beatles'in tam bir hayranıyım. 

Bu grupla ilgili herşey kitap, müzik ve mekan vs.. herşey beni inanılmaz heyecanlandırıyor. 

YASEMİN MORİ


Ve canım Yasemin. Kendisi daha ilk albüm tanıtımında Beyaz Show'a çıkmıştı. Beyazıt Öztürk bile kendisine bir gün gerçekten ünlenip bir yerle gelebilirmi tedirginliğiyle bakmıştı hatırlıyorum

Ama bence sesi en kuvvetli kadın müzisyenlerden biri ve gerçekten çok sağlam bir müzik anlayışı var. Daha o programda tarzını ve müziğini çok beğendiğim Yasemin'i yıllardır büyük bir heyecanla takip ediyorum.

DENİZ TEKİN


Bence Türkiye'nin içli köfte sesli kadını Deniz..

Deniz'i o kadar uzun zamandır takip ediyorum ki. Cover'larla başladığı müzik yaşantısında kendi albümünü sabırsızlıkla bekleyenlerdenim bende. Hatta inşallah albümü çıkar çıkmaz kendisiyle bir röportaj bile yapmak istiyorum.

Çok ama çok severek dinlediğim Deniz'in gerçekten orjinalinden bile daha olduğu Cover parçaları var. Mutlaka ama mutlaka dinlenmeli...

JEHAN BARBUR


Bu kadına gerçekten bayılıyorum. Yaklaşık 10 yıldır yakın takibe aldığım Jehan'ı bir gün mutlaka sahnede de canlı canlı dinlemeyi çok istiyorum.

MOHSEN NAMJOO


Bana İran müziğini sevdiren hatta aşık eden adam Mohsen Namjoo. Sesi, şarkıları, duygusu o kadar iyi ki gerçekten onu dinlediğinizde bugüne dek nasıl dinlemedim diye hayıflanabilirsiniz..

MİRKELAM


Ve eğlenmek istediğim zaman ihtiyacım olan adam Mirkelam..

Onu dinlerken kendimden geçercesine deli gibi eğleniyorum. Tüm şarkılarını beki bir milyon defa tekrar tekrar dinledim.. Ve yeni dönemlerde yeni bir albüm hazırlığında olduğunu öğrendiğim günden beri kesinlikle daha mutluyum :)

ZAZ


Ve Fransız müziğine aşık olmama neden olan muhteşem kadın. B a y ı l ı y o r u m bu kadına. Ve itiraf edeyim yıllardır tek hayalim Zaz grubunun tüm parçalarını düğünümde son ses çalmak.

Ama hayaller Zaz, hayatlar muhtemelen Cimilli İbo olacak :)


En sevdiğim bu isimlerin dışında dinlediğim müzisyenler ve gruplarda var elbet.

Türkçe olarak dinlediğim;

- Adamlar
- Bağzı şeyler
- Bülent ortaçgil
- Birsen tezer
- Ceylan ertem
- Duman
- Gripin
- Yüzyüzeyken konuşuruz
- Halil sezai
- Hayrettin taşkaya
- Mabel matiz
- Melis danişmend
- No land
- Tarkan
- Teoman
- Badem
-Özlem tekin
- Athena

Yabancı müzisyenlerden ise;

-Joan baez
- Gotye
- Lykke li
- Sia
- Bebe
- Cigarette after sex
- Dua lipa
- Hindi zahra
-Kadebostany
- Mogwai
- Sophie hunger


Yorumlar

  1. Güzel seçimler olmuş :) bu arada bloğunu takibe aldım bana da bekliyorum sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar