ANTALYA'DA GEZİLECEK 10 YER




Geçtiğimiz ay balayı için gittiğim ve resmen aşık olduğum Kaş ile ilgili bir şeyler yazmasaydım içimde kalırdı heralde...
Bir tatil beldesi ancak bu kadar içten, bu kadar sıcak ve bu kadar huzurlu olabilirdi.

Dağların tepelerin arasından Fethiye, Kalkan derken güneye Kaş’a geliyorsunuz. Aracınızla gidiyorsanız eğer tepeden aşağı doğru Kaş’ı gördüğünüz an arabanızın camını açın. Mis gibi dağ havasını içinize çekin derin derin. Yavaşlayın, nefesinizi içinize çekerken dolu dolu, manzaranın güzelliğini izleyin. Koyları, adaları, denizin mavisiyle muhteşem bir manzaraya dönüşen Kaş’a bir de yukarıdan bakın.

Biz balayı için gittik ve bu yüzden de kafa dinleyici bir ortamda konaklamak istedik. Ve Kaş'a bağlı bir köyde villa kiraladık. Ev o kadar güzeldi ki ihtiyacınız olacak hatta daha da fazlası tüm envarterler mevcuttu. Bu yüzden evde de keyifli vakit geçirebildik. Evimiz yüksek kesimde olduğu için içerisinde ki havuza hiç giremedik ama mevsime inat sıcacık olan Kaputaj Plajının keyfini doyasıya çıkardık. Antalya'da o kadar çok gezilecek yer var ki hangisine gitsek diye şaşırabilirsiniz. 

Dağları, mis gibi mandalina kokusu ve masmavi deniziyle huzur bulacağınız bu şirin tatil köşesinde ziyaret ettiğimiz bir kaç mekanı sizlerle de paylaşmak istiyorum. 

1. SAKLIKENT KANYONU 

Girişinde bir çok tesis bulunan, kanyon içine yürümeye başlamadan hemen önce buzz gibi sulardan geçilmesi gereken, sonuna kadar gidildiğinde dünyanın varlığını unutturacak şiddette bir atmosfer sunan muazzam bir mekan. 




2. GİZLİKENT ŞELALESİ 

Gidiş yolu birazcık meşakkatli olsa da kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir doğa harikası. 




3. KAPUTAŞ PLAJI 

Müthiş manzara eşliğinde yol alırken karşınıza çıkıveren cennet gibi bir plaj. Masmavi denizi, tertemiz sahili ile huzur veren Kaputaş’a giderken aracınızı karayoluna park edip dik bir merdivenden aşağıya iniyorsunuz. Eee her güzelin bir kusuru vardır. 




4. AKVARYUM 

Giriş ücreti İstanbul'daki Akvaryumlarla eşdeğer bir fiyatta olan Antalya Akvaryum'u Dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden biriymiş. Bizde duyar duymaz ziyaret etmek istedik ve çok memnun kaldık. Gerçekten son derece temiz ve konforlu. 



5. SANDLAND- KUM HEYKEL MÜZESİ 

Konsepti her yıl değişen, Antalya'nın Lara bölgesinde yer alan harikulade bir yer. Kumdan tarihi yapıların olduğu bu müze kesinlikle görülmesi gereken bir yer. 





6. PATARA ANTİK KENTİ 

Oldukça iyi korunmuş güzel bir tiyatro. Likya birliğinin başkentliğini yapan Patara şehrinin antik tiyatrosu. Tiyatronun girişinde oldukça iyi bir bilgilendirme levhası bulunuyor. Antalya'ya giderseniz mutlaka uğrayın derim. 


7. KRAL MEZARI

Kral Kaya Mezarları, Pontus Krallarına ait. Hellenistik dönemlerin inanç yapısını yansıtan bu kaya mezarlarının çok eskilerde 21 tane olduğu biliniyor. Fakat günümüze sadece birkaçı gelebilmiş vaziyette. 


8.DÜDEN ŞELALESİ

İnsanı izledikçe içine çeken şehrin içerisinde aniden karşınıza çıkan muazzam bir doğal güzellik. 


9. TERS EV AKSİYON PARKI

Dünyanın 13. Türkiyenin ilk ve Tek aksiyon fotoğraf evi.. Farklı deneyim yaşayabileceğiniz ilginç mimari ile tasarlanmış bu evi görünce kimin aklına geldi böyle bir şey dedim. Antalya’da gezdiğim ve en çok sevdiğim bu mekana giriş ücretleride oldukça makul. Ters ev deneyimini yaşamak için; Yetişkin = 20 TL Çocuk = 15 TL 6 yaşa kadar = Ücretsiz.






10. PERGE ANTİK KENTİ

Türkiye'de görülmesi mutlaka gereken bir arkeolojik alan. Ulaşımı kolay ve rehber gerekmeyecek kadar çok bilgilendirme levhaları var.


Ve günün şarkısı





Yorumlar

Popüler Yayınlar