Modası asla geçmeyecek 10 parça


Sizin için listelediğim bu "Modası Asla Geçmeyecek 10 Parça" sayesinde hızla değişen trendleri yakalamaya çalışmak yerine zamansız stilinizi yaratabilirsiniz.


1. Trençkot
Geçmişi savaş meydanlarına dayanan trençkotların gardırobumuzun vazgeçilmezi olacağını kim tahmin edebilirdi ki? Tıpkı militer ceketler gibi erkeklerin ihtiyaç listesinden kadınların moda dolu dünyasına taşan trençkotları günümüzde farklı kumaşlar, dokular ve renklerde görmek mümkün. Peki trençkot seçerken nelere dikkat etmeli?

Gardırobunuzda uzun yıllar size eşlik edecek trençkotu seçerken öncelikle etek boyunu dikkate almanız gerek. Eğer trençkotunuz diz üstünde biten bir eteğe sahipse dinamik ve sportif, ayak bileğinize kadar uzanan bir eteğe sahipse klasik ve elegan bir görünümün anahtar parçasına sahipsiniz demektir.

Trençkot seçerken dikkate almanız gereken bir diğer konu ise kumaş çeşidi. Su geçirmez pamuklu gabardin gibi kumaşlar seçebileceğiniz gibi farklı deri çeşitlerini de tercih listenize alabilirsiniz. Unutmayın, bir trençkotun olmazsa olmaz özellikleri su geçirmez ve hafif olması. Kumaş seçiminizi de bu kuralı ihlal etmeden gerçekleştirmeniz bir hayli önemli.

2. Beyaz Tişört
Hani hep duyarız ya "Bugün kendime pek özen göstermedim; bir beyaz tişört ve bir denim pantolon giyip evden çıktım." lafını; işte bunu düzeltme zamanı. Beyaz tişört, doğru kullanıldığında günü kurtaran ve bu nedenle asla modası geçmeyecek parçalardan.

Beyaz tişörtünüzü "çabasız şıklık" olarak tanımlanan akıma kapılıp düz renkli, pileli bir etekle veya koyu renk bir skinny jean ile kombineleyebileceğiniz gibi biraz daha hareket katmak için tişörtünüzün beline geniş bir düğüm atabilir veya yaka bölgesine birbirinden renkli broşlar takarak sürüden ayrılabilirsiniz.

3. Kalem Etek
Fransız moda tasarımcısı Christian Dior kalem eteği ile zamansız bir parça yarattığının ne kadar farkındaydı bilemeyiz ancak kadınların kalem etekten vazgeçemediklerine eminiz. 

Şık ceketleri, dökümlü süveterleri veya kolsuz boğazlı kazakları keskin hatlarıyla tamamlayan kalem etekler, modern zamanların çalışan kadınlarına sonsuz seçenek sunuyor ve her zaman moda kalacağının garantisini veriyor.

4. Deri Ceket
Evet, "o" ceket. Hepimizin gardırobunda parlayacağı günü bekleyen deri ceket. Kimi zaman dans pistinin yıldızı, kimi zaman şık bir davetin en havalısı, kimi zamansa hafta sonunun en eğlenceli kahve molasında tatlıyı fazla kaçırırken yanınızdaki suç ortağı. Beraberinde kullanılan aksesuarlar değişse de deri ceketiniz asla eskimeyecek, asla demode görünmeyecek.

5. Siyah Topuklu Ayakkabı
Marilyn Monroe’nun da dediği gibi, bir kadına doğru ayakkabıları verirseniz dünyayı bile fethedebilir! Siyah, topuklu ayakkabılar ise Marilyn’in bahsettiği bu doğru ayakkabılar olmalı.

Peki madem dünyayı fethetmek aklımıza düştü, hangi ayakkabılarla yola çıkmalı? İnce ve yüksek topuklu “stiletto” modelleri mi? "Grunge" bir görünüm yakalamanızı sağlayacak platform tabanlı ayakkabılar mı? Parlak metal çivileriyle farklı bir çekiciliğe sahip olan kırmızı tabanlı ayakkabılar mı? Eğer seçmekte zorlanıyorsanız önerimiz her durum için, ne olur ne olmaz, birer tanesini gardırobunuza eklemeniz. Ne de olsa bir kadının “gereğinden fazla” ayakkabısı olamaz; değil mi?

6. Bol Paçalı Pantolon
Bol paçalar sıklıkla "yeniden moda" ilan edildiklerine ve her sezon karşımıza çıktıklarına göre artık "her zaman moda"olduklarından emin olabiliriz. Madem öyle, kendilerini kutluyor ve listemize ekliyoruz.

Çoğunlukla "İspanyol paça” olarak bildiğimiz bol paçalı pantolonlar özellikle 70’li yıllarda moda sahnesinin başrol oyuncusu oldular. Başlangıçta yüksek belli ve bol kesimli olarak karşımıza çıkan bol paçalı pantolonlar zaman ilerledikçe yerlerini düşük belli, basen bölgesinde dar kesimli modellere bıraktılar. Abartılı bollukta paçaların kullanımında yaşanabilecek aksaklıklar düşünülmüş olacak ki günümüzde "bol paça" tanımı çizme veya botların etrafını saracak bolluktan öteye gitmiyor.

Siz siz olun dar kesimli, dizden itibaren bollaşan şık bol paçalı pantolonları gardırobunuzdan eksik etmeyin.

7. Beyaz Gömlek
Evet, bunu bekliyordunuz, eminiz. Çünkü beyaz gömlek, tıpkı erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da asla modası geçmeyecekler arasında yer alıyor. Ancak bir farkla; kadınların dünyasında beyaz gömleğin binbir çeşidi var ve bu sayede zamansızlık yeni bir boyuta ulaşıyor.

Düğmesiz manşetli veya geniş yakalı; farklı tarzlarda karşımıza çıkabilen beyaz gömleklerin gardırobunuzdaki farklı parçalarla rahatlıkla kombinlenebilmesi, onları vazgeçilmez kılıyor. 

Bir düşünelim; beyaz bir gömleği nelerle tamamlayabilirsiniz? Siyah, dar kesimli bir pantolon? Gri, yün kumaşlı, bol kesimli bir pantolon? Klasik denim bir pantolon? Az önce uzun uzun anlattığımız bol paçalı pantolon? Uçuş uçuş bir etek? Alternatif, gardırobunuzun önünde uzun saatler geçirmenize neden olacak kadar çok.

8. Desenli Şal
Şallar, pek çok farklı boyutta ve desende karşımıza çıkabileceği için en "zamansız" olanı bulmak size biraz zor görünebilir. Ancak en sevilen üç deseni size hatırlatırsak işinizin kolaylaşacağına eminiz.

Kaz Ayağı Deseni: İlk kez İskoçya kırsalında el emeği hazırlanan kumaşlarda karşımıza çıkan ikonik siyah beyaz desen, zaman içerisinde farklı renkteki yorumlarıyla moda dünyasının klasiklerinden oldu. Şallarda sıkça karşımıza çıkan “kaz ayağı” deseninin orijinal adının “tazı dişi” deseni olması ise bir hayli şaşırtıcı.

Çiçek Deseni: Çiçekler bize genellikle yaz mevsimini hatırlatsa da çiçek deseni sonbahar ve kış sezonlarında da bir hayli popüler. Belki de yaza duyulan özlemdendir, ne dersiniz?

Şal Deseni: Adı üstünde, şal deseni. Hindistan ve Iran coğrafyalarından günümüze taşınan bu desen, pek çok farklı rengi içerisinde barındırdığı için her zaman popüler ve göz alıcı kalmaya devam ediyor.İçerisinde farklı geometrik formları barındıran desenli şallar sizi sıcak tutmakla kalmıyor, aynı zamanda zamansız bir stile imza atabilmeniz ve kalabalığın içerisinde fark edilebilmeniz için yardımcınız oluyor.

9. Büyük Kolye
Madem, sonunda, aksesuarlardan bahsetmeye başladık, uzun yıllar boyunca aksesuar çekmecelerimizin baş tacı olabilecek büyük kolyelerden söz etmemek olmaz.

Büyük kolyeler, pek çok kadın için, şüpheyle karşılanan ve fazla iddialı bulunan aksesuarlar arasında yer alıyor. Kafanızda oluşabilecek soru işaretlerine çözüm ise büyük kolyeleri doğru kullanabilmenizi sağlayacak stil önerilerinden geçiyor.

10. Küçük Siyah Elbise
Sadece bizim değil, herkesin favorisi olan siyah mini elbiseyi sona sakladık. Hani leziz ve keyifli bir akşam yemeğinin sonunda iştahla beklediğimiz o tatlıyı sona sakladığımız gibi. Tamam, yemekten bahsedip kafanızı karıştırmayalım; sahneyi moda dünyasının en ikonik parçasına bırakalım.

Küçük siyah elbise, geçmişi 1920’li yıllara dayanan, Coco Chanel sayesinde pek çok kadının gardırobunda baş köşeye yerleşen bir kavram aslında. Pek çok farklı markada bulabileceğiniz yüzlerce çeşit siyah kısa elbisenin moda dünyasında tek bir stili temsil etmesi ve bütün bu elbiselerin "küçük siyah elbise" olarak adlandırılması bazen kafa karışıklığı yaratmıyor değil. Ancak baştan söyleyelim, küçük siyah elbise söz konusuysa her türlü özgün yorumu yapmakta serbestsiniz. Tahmin edebileceğiniz gibi iki şart var; elbisenizin kısa ve siyah olması...

Yorumlar

Popüler Yayınlar