Saç dökülmesini önleyen pratik çözümler




Saç dökülmesi herkesin yaşayabileceği bir sağlık problemi. Ancak saç bakımı ihmalleri ve çevresel faktörler de saç dökülmesinde sağlık sorunları kadar etkili. Günde 50-100 saç telinin dökülmesini normal kabul eden uzmanlara göre; genetik faktörler ve sağlık problemlerine bağlı olmayan saç dökülmeleri genellikle günlük hayatın karmaşasında farkında olunmayan basit çözümler ile önlenebilir.


Saçlarınıza özel bir bakım uygulayın

Saçlarınızın sağlıklı görünmesi ve dökülmemesi için rutin bir bakıma ihtiyacı vardır. Uzman birinden yardım alarak evde çeşitli doğal saç maskeleri yapabilir veya saç dökülmelerini önleyen şampuanlar tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı saçlar için sağlıklı besinler tüketin

Sağlıklı olmanın en bilinen yolu çeşitli vitamin, mineral ve protein maddeleri ile vücudumuzun yapısal ihtiyaçlarını karşılamaktır. Saçlar için de proteinin önemi büyüktür. Protein değeri yüksek besinleri sıklıkla tüketmek saç dökülmelerini önlerken saçlara sağlıklı bir görünüm kazandırır. Bu yüzden düşük besin değerine sahip hazır gıdalar tercih edilmemeli ediliyorsa da C, D, E vitamin desteğiyle hazır gıdaların saçlardaki olumsuz etkileri azaltılmalıdır.

Saç mezoterapisi yaptırın

Vücutta saç derisini tedavi edebilecek vitaminler bulunmuyorsa ya da yetersiz ise saç mezoterapisi de uygulanabilir bir yöntemdir. Bu yöntemde saç dökülmesi olan bölgeye özel olarak hazırlanmış vitamin ve minarellerden oluşan ilaç, mezoterapi tabancasıyla enjekte edilir. Mezoterapi yapılan bölgede hücreler yenilenir, saçın tekrar çıkma ihtimali oluşur.

Doğru bir saç tarama alışkanlığı edinin

Saçlar kuru iken değil hemen banyo sonrasında nemli iken taranmalı ve saç tipine uygun dişleri olan ahşap taraklar tercih edilmelidir. Tarak dişleri ne kadar geniş olursa saç tarama işleminde dökülen saçlar bir o kadar azalacaktır. Saç sağlığı için su büyük önem taşıyor. Bu anlamda hem su içmek önemli, hem de sıklıkla yıkanmalı.

Kuaför öncesi ve sonrası saç bakımına önem verin

Saçların iyi görünmesi için yapılan boya, fön, maşa vb işlemler saça daha fazla bakımı gerektirir. Saçların daha kuru ve kırılgan olmasına sebep olan bu işlemlerden önce ve sonra saç dökülmelerini önlemek için bakım ürünleri kullanılmalı.

Bitkisel yağlarla saç masajı uygulayın

Saç dökülmelerini önlemek için saç derisinin rahatlamaya ve yenilenmeye ihtiyacı vardır. Saç derinizi rahatlatmak için aromatik ve besleyici yağlarla saç derinize haftada bir iki kez masaj uygulayabilirsiniz. Masaj uygulamasından sonra saçlarınızı etkili bir bakım şampuanıyla yıkarsanız saç dökülmelerini önlemek daha kolay olacaktır.

Kırıkları düzenli olarak aldırın

Saçlarınıza bakım ürünleri kullanarak sağlık kazandırırken, 6-8 hafta aralıklar ile saçlarınızın kırıklarını kestirin. Saç kırıklarının alınmasıyla saçlarınız daha çabuk yenilenecek ve saç dökülmeleri kontrol altına alınır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar