İÇLİ KÖFTE SESLİ MÜKEMMEL KADIN : AMY WİNEHOUSE




Bu geceyi film gecesi ilan ettim.

Ve uzun zamandır istediğim ancak bir türlü fırsat bulamadığım çok sevdiğim R&B, Soul ve Caz türlerinin efsane kadını Amy Winehouse' n belgeselini izledim.

2011 yılında henuz 27 yaşındayken hayatını kaybeden Amy Winehouse'n geçtiğimiz Eylül ayında vizyone giren ve yönetmen Asif Kapadia tarafından çekilen ''Amy'' isimli belgeseli 1998 yılında 14 yaşındaki Amy’nin Londra’daki bir evde çocukluk arkadaşı Juliette Ashby ile ortak arkadaşlarının doğum gününde çekilen şarkı söyledikleri bir videoyla başlıyor. 
Belgeselin geri kalanında şarkıcı ve besteci olan Amy’nin çocukluğundan ölümüne kadar yaşadığı hayatından, müzik kariyerinden, kötü ilişkilerinden ve bulimia hastalığından bahsediliyor. .

Beklemediği bir şekilde büyük bir hayran kitlesine sahip olan Amy Winehouse’un hayranlarının hiç beklemediği bir anda, 2011 yılının Temmuz ayında, sadece 27 yaşındayken hayatını kaybetmesi üzerine herkesi yasa boğmuş ve belki de yüzyılın en önemli isimlerinden biri olabilecek biri müzik dünyasına veda etmişti. 
Amy Winehouse’un hayat hikayesini beyazperdeye aktaran yönetmen Asif Kapadia’nın çektiği filmde ayrıca Winehouse‘un daha önce hiç görülmemiş fotoğrafları, videoları ve duyulmamış şarkıları da yer alıyor.

Amy Winehouse'u dinlerken onun hep 25 yaşında bir kadın değilde 60 yaşında yaşamış bir kadının ruh halini yansıttığını düşünmüştüm.
Belgeseli izledikten sonra bu tezimi doğruladım.
Çok küçük yaşta babasının evi terkedip gitmesi onda aslında kendinin dahi farkedemeyeceği derin izler bırakmış.
Sonrasında yaşadığı major depresyon halleri onu küçük yaşta 'farklılık 'adı altında başka bir yola sürüklemiş.
En sevdiği şey olan müziğe bu yuzden sıkı sıkıya bağlansa da kendini alkol ve uyuşturucunun müptezelliğinden bir türlü kurtaramamış.

Kısacık ömrüne 2 albüm,10 Single ve 6 tane Grammy ödülü de dahil toplam 24 tane önemli ödül sığdıran Amy Winehouse dinlemiş ya da dinlememiş olmanız bu filmi izlemeye engel değil.
Çünkü ben belgeseli izlerken tamamen onu müzik kariyerinden bağımsız düşünerek izledim.
Bir insanın yanlış tercihlerle aslında cok başarılı iken nasıl yok oldugunu sorgulayarak ızledim.

Ve tabi ki izlenmeye değer ...



AMY WİNEHOUSE-BACK TO BLACK



AMY WİNEHOUSE-REHAB




        

Yorumlar

  1. merhaba. Levazım Gıda olarak tarifinizi uyguladık ve çok beğendik. içli köfte sektöründe faaliyet gösteren firmamız da tarifinizi kullanmak isteriz...


    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar